29.11.2021 г.

Безплатни консултации - подкрепа в загубата
В сътрудничество с "КОЖА - платформа за психично здраве"

Фондация "КОЖА - платформа за психично здраве стартира кампания за безплатно психологическо консултиране на деца и родители в ситуации на загуба на техен близък. По тяхна покана се включих в инициативата като част от екипа, който ще осигурява тези консултации.

Повече информация за инициативата и как можете да се възползвате - тук.

Междувременно споделете за тази възможност на хора, които смятате, че имат нужда от подкрепа. Макар и много лично, интимно преживяване, загубата е важно да не остане капсулирана, но да намери някой, който да я "чуе".

23.08.2021 г.

1. Консултации за родители на ученици.
2. Тест за училищна готовност - за първи клас.

Малко преди началото на новата учебна година, вече всички се настройваме за нейното начало. В резултат от натрупания през годините опит в училищна среда, насреща съм да посрещна въпросите Ви в тази посока. Какви са трудностите, с които се сблъсква детето Ви в училище? Ами за Вас като родител кое е най-сложно? Справяте ли се и как, а ако Ви е трудно - какво друго би могло да свърши работа? 

1. Консултации за деца и родители - информация

Какво?

Консултацията има за цел да установи основните затруднения на детето в училищна среда. Не е без значение дали става дума за трудности в социалното взаимодействие с връстници, проблем със спазването на правила или невъзможност да се намери общ език с учител от училището. Идентификацията на затруднението дава възможност за изобретяването на нови начини за справяне. След консултацията, ако обстоятелствата налагат това, може да се изработи и подробен план за по-нататъшна работа, както и да се търсят конкретни решения за Вашата ситуация.

Кога?

Необходимо е да запазите час предварително. При невъзможност за среща в кабинета, бихме могли да организираме среща и онлайн, с предварително заплащане.

Колко?

За записали се до края на септември - 40 лв.

Допълнителни материали?

Статии от рубрика "Детето и училището" - тук.

Повече за опита ми като училищен психолог - тук.

2. Тест за училищна готовност - информация

Какво?

Считано от 01.09 до края на месец септември можете да се възползвате от възможността да научите повече за придобитите умения на вашето дете, които се измерват с Теста за училищна готовност на проф. Пламен Калчев. Подробно описание на методиката - тук. В същото време съм на разположение да чуя въпросите, които имате около посрещането на детето в една съвсем нова среда, каквато е училищната - на базата на личния ми опит като училищен психолог в продължение на 12 години.

Кога?

В удобно за вас и детето време, по възможност преди обед, за да не е натрупана умора през деня. Необходимо е да отделите около час за провеждането на теста в първия ден, и още час в друг удобен ден за консултацията. По време на разговора ще получите подробна информация за резултатите от теста и ще обсъдим всичко онова, което смятате за важно около предстоящата учебна година. Въпросите ги поставяте вие.

Колко?

Цената за цялата услуга е 80 лв.

Къде?

София, ж.к. Хиподрума, ул. Хан Пресиян 10А, партер.

Как?

Можете да позвъните на 0899 88 61 30, за да запазите своя час.

П.С. Междувременно ето и материал, посветен именно на първата година в училище - "Първи клас - проблем, преход, предизвикателство".